Kring van kijk lochem

Plaatsen in de gemeente Lochem en Bronckhorst

25/7 |


plaatseninlochem.jpg

De gemeente Lochem

almen.bmp Almen
barchem1.jpg

 

Barchem

eefde.bmp Eefde
epse1.jpg

 

Epse

exel.bmp Exel
gorssel1.jpg

 

Gorssel

harfsen1.jpg Harfsen
joppe.bmp

 

Joppe

kringvandorth1.jpg Kring van Dorth
laren.bmp

 

Laren

lochem.bmp Lochem
zwiep.bmp

 

Zwiep


VVV Bronckhorst heeft een zevental toeristische informatiefilms gemaakt. In de vier minuten durende filmpjes krijgt de toerist een goede indruk van alles wat Bronckhorst te bieden heeft.

Vorden is prachtig gelegen in het Achterhoekse coulissenlandschap. Bekend om de achtkastelenroute, die u lopend, met de fiets of met een huur-solex-tandem-tuktuk-hoge bi kunt verkennen. Kasteel de Wiersse stelt meerdere malen per jaar haar tuinen open voor publiek.
Vorden heeft naast hotel Bakker, tal van overnachtingsmogelijkheden, zowel bed&breakfast, als allerlei campings. In het altijd levendige dorp kunt u ook goed vertoeven.Het naburig gelegen plaatsje Wichmond is uw bezoek ook meer dan waard. Streekgerechten kunt u proeven in het Ludgeresgebouw. Bekijk ook het bijzonder mooie naastgelegen kerkje. Hier is ook het startpunt van de prachtige Ockhorstroute. Bezoek de watermolen bij kasteel Hackfort met zijn prachtige bossen en pachtboerderijen. Kortom kom genieten van Vorden en omgeving in de gemeente Bronckhorst.

Voor- en Achter-Drempt hebben tal van (mini)campings, bij de boer, in bosrijke omgeving en aan het water met jachthavens.Prachtige riviergezichten over de IJssel en Oude IJssel. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen of varen.
Proef eens een Achterhoeks wijntje bij wijnboerderij 't Heekenbroek.
Welkom in Drempt en omgeving.

Hengelo (Gld) - het Koen Kampioen dorp.
Een korte presentatie van interessante toeristisch/recreatieve hoogtepunten in Hengelo (Gld) gelegen in de gemeente Bronckhorst. Hengelo is bekend van de paardemarkten uit vroeger tijden.Er zijn diverse ruiter- en menroutes, ook fiets en wandelroutes, alles voor een fijne vakantie. Er is een "Achterhoeks museum 1940-1945" en er zijn tal van evenementen.Zo zijn er in Hengelo (GLD) de paardenmeerdaagse, wegraces op de Varsselring, en crosst men nog steeds oerend hard(bezongen door popgroep Normaal) op het Hengelse Zand.
Golfen kan men in Hengelo op een van de mooiste golfbanen van Nederland "t Zelle.

Een korte presentatie van interessante toeristisch/recreatieve hoogtepunten in Hummelo.
Wandel eens door de prachtige bossen van landgoed Engbergen. Tussen Pasen en pinksteren is er een kunstroute.Er zijn vele (mini)campings. Landgoed Engbergen heeft een grote camping midden in het bos en je kunt er met GPS op zoek gaan naar kabouters.
Parkcamping De Graafschap met de ernaast gelegende manege van waaruit u prachtige ritten kunt maken door eeuwenoude bossen. Moe en dorstig, dan naar het welbekende restaurant "De gouden Karper" in de volksmond "De Krent" waar u evenals bij "Effe naar Stef" heerlijk kunt lunchen of dineren.

Een korte presentatie van interessante toeristisch/recreatieve hoogtepunten in Laag Keppel en Hoog Keppel. Twee mooie dorpjes. Laag Keppel gelegen aan de rivier de Oude IJssel met als blikvanger kasteel Keppel omringd door eeuwenoude bossen met veel fiets en wandelroutes.De historische Dorpsstraat met zijn galerieën en karakteristieke gebouwen. Kunst en cultuur vind je overal in Laag Keppel. Kom het ontdekken.
Hoog Keppel, de naam zegt het al, ligt wat hoger en ligt met zijn oude kern midden in een prachtige omgeving, bezit een 18 holes golfbaan. Op hemelvaatsdag moet u beslist de Keppelse rommelmarkt eens komen bezoeken. Het verwarmde Hessenbad nodigt u uit voor een duik.

Een fraaie film over Steenderen en de omliggende plaatsen, Baak, Toldijk, Olburgen, Rha en natuurlijk Bronkhorst, bekend als het kleinste stadje van Nederland, een prachtig bewaard gebleven stukje historie. Steenderen, ook bekend vanwege de vestiging van Aviko en haar patat en andere aardappelproducten. De rivier de IJssel heeft een grote invloed gehad op de omgeving van Steenderen. Het is een uniek gebied waar u prachtig kunt wandelen, fietsen of rondtoeren met uw auto of motor.Er zijn twee pontveren om de IJssel over te steken, een in Bronkhorst en een in Olburgen. Het lijkt of u in een andere wereld terecht komt, u ervaart gelijk een vakantiegevoel. In Rha kunt u het Bronckhorster bier proeven en de brouwerij bezichtigen. In Olburgen is er een mooi strand bij camping Dorado Beach en een jachthaven. Nabij het plaatsje Toldijk vindt u een heus planetarium. Het Dickens museum vindt u in Bronkhorst, kortom genoeg te beleven.

Een korte presentatie van interessante toeristisch/recreatieve hoogtepunten in Zelhem en omgeving, zoals Museum Smedekinck , Boelekeerlspad, binnenbad de Brink, het fraaie dorpsplein met diverse horeca , Ludger- en Lambertikerk, de Ezelstal, fraaie campings, de "heks"Smoks Hanne, de Langenberg en de diverse wandel- en fietsroutes.Algemene voorwaarden Snuffelmarkt - Beleidsregels Snuffelmarkt