Kring van kijk lochem

Deze week in Schouwburg Lochem

16/4 | LOCHEM - 16 APRIL 2017 Dorine Wiersma met de voorstelling ‘D&A’. Vrijdag 21 april; aanvang 20.00 uur. Dorine Wiersma is volgens de pers één van de beste cabaretliedjesschrijvers van deze tijd.


‘Vormvaste vertelteksten met een slimme woordkeus, geestige wendingen en een hoge mate aan muzikaliteit'. (NRC Handelsblad). Haar gitaarspel is een genot. Een uniek geluid in het cabaretlandschap.' (de Volkskrant). Dorine&Aanhang gaat over familie. Zingend, gitaarspelend en persiflerend vertelt zij de verhalen van haar aan- en bloedverwanten. Kaarten kosten 15,00 euro. Ook is er speciaal voor de vrienden van Schouwburg Lochem een meet en greet na de voorstelling.

Publiekssterrenwacht Phoenix in Lochem organiseert het college tour "Zwaartekrachtsgoven". Zaterdag 22 april; aanvang 20.00 uur
Henri Bosveld, is sinds jaar en dag medewerker van Sterrenwacht Phoenix in Lochem, en neemt u mee naar één van de meest onbekende, doch intrigerende onderwerpen in de astronomie: namelijk de zwaartekrachtgolven.
Ruim een eeuw nadat Albert Einstein deze golven al voorspelde, zijn ze eindelijk waargenomen. Henri Bosveld schetst U een beeld van het ontstaan van zwaartekrachtgolven, hoe ze waargenomen zijn en wat de gevolgen van deze ontdekking voor de astronomie als wetenschap zullen zijn. Dit alles wordt op boeiende wijze in heldere en begrijpelijke taal en ondersteund door prachtige beelden uitgelegd. Kaarten kosten 3,50 euro.

Anna Magdalena Bach in samenwerking met Schouwburg Lochem. Zondag 23 april; aanvang 11.30 uur
Topmusici en een bevlogen verteller brengen Anna Magdalena Bach, tweede vrouw van de grote Johann Sebastian Bach, tot leven. Met haar favoriete aria's, cello- en klavecimbelstukken, omlijst door verhalen en beeldmateriaal. Zij is bekend van het Notenbüchlein, volgens de oerbron Clavierbüchlein der Anna Magdalena Bach. Deze bijzondere sopraan is van onmisbare betekenis geweest voor de overlevering van bijvoorbeeld Bach's beroemde cellosuites, die zonder haar ijverige overschrijven, voorgoed verloren waren gegaan. Kaarten kosten 15,00 euro.

 Algemene voorwaarden Snuffelmarkt - Beleidsregels Snuffelmarkt