Kring van kijk lochem

Moeite met lezen: kom naar de leesclub!

14/4 | LOCHEM - 14 APRIL 2017 Wist u dat bijna 2 miljoen Nederlanders moeite hebben met lezen en/of schrijven? Als je niet goed kunt lezen heb je moeite met het ontcijferen van je post of begrijp je de bijsluiter bij je medicijnen niet. Ook een gewoon boek is te dik of te ingewikkeld. Daarom zijn veel populaire boeken herschreven in eenvoudig Nederlands. In de Bibliotheek Lochem staan deze boeken bij het Taalpunt.


Bij de leesclub in de Bibliotheek Lochem lezen we met een groepje samen uit deze boeken. U mag zelf een stukje voorlezen, maar u mag ook gewoon luisteren. Samen genieten we van een spannend of ontroerend verhaal. De deelnemers aan de leesclub zeggen: 'Het is er gezellig en we lachen veel. Ik ben er beter door gaan lezen.' De leesclub is géén leesles, maar helpt u wel met het oefenen van het lezen. Ook mensen die Nederlands aan het leren zijn en een redelijke woordenschat hebben, kunnen meedoen.

Misschien leest u dit artikel en denkt u: dat is wat voor mij. Of misschien kent u iemand in uw omgeving die moeite heeft met lezen. Bel dan voor meer informatie met Caroline Wierenga, de Bibliotheek Lochem 0573-252727 of loop ‘s middags eens binnen bij de bieb, Dr. Rivestraat 3.

De leesclub is iedere dinsdag en vrijdag van 10:30 tot 11:30 uur.
Meedoen is gratis en u hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

 Algemene voorwaarden Snuffelmarkt - Beleidsregels Snuffelmarkt