Kring van kijk lochem

Volop beweging bij IJsselslag te Zutphen

14/4 | ZUTPHEN - 14 APRIL 2017 Bewegen is van groot belang voor mensen met reuma, vooral bewegen in extra verwarmd water. Daarom organiseert de Reumapatiëntenvereniging Zutphen e.o. speciale trainingen in zwemgroepen. Deze worden onder meer gegeven in het mooie therapiebad van De IJsselslag aan de Laan naar Eme 101 te Zutphen. Hier is op de maandagochtend nog plaats.


De meeste zorgverzekeringen vergoeden deze trainingen. Het programma voor het zwemmen bestaat uit een half uur oefenen onder leiding van een fysiotherapeut en een half uur vrij zwemmen. Inspannen en ontspannen.
Het beweegprogramma van de Reumavereniging biedt meer. Naast zwemmen is er oefentherapie in de zaal, Nordic walking en jeu de boules.
Ook verzorgt de Reumapatiëntenvereniging voorlichting. Vrijwel maandelijks zijn er gratis bijeenkomsten met nieuws over behandelmethodes en medicijnen bij reuma, artrose, artritis, fibromyalgie e.d. En wordt er aandacht besteed aan bijvoorbeeld valpreventie en ergonomie. De Reumapatiëntenvereniging is gelieerd aan het Reumafonds en geeft voor haar leden een tweemaandelijks tijdschrift uit.

Voor meer informatie en opgave voor het zwemmen bij De IJsselslag kan contact worden opgenomen met Jitske Lautenbach, telefonisch 0313 652 593. Meer informatie vindt u ook op de website www.reumazutphen.nl .

 Algemene voorwaarden Snuffelmarkt - Beleidsregels Snuffelmarkt