Kring van kijk lochem

Ook Achterhoek heeft Trump-filmpje: The Achterhook

16/2 | ACHTERHOEK - 16 FEBRUARI 2017 Op de uitspraak van president Donald Trump 'America first' Heleen Blaauw heeft in navolging van Friesland, Groningen en Twente een promovideo gemaakt voor de Achterhoek. Zij maakte de video naar aanleiding van de persiflages op het Lubach-filmpje 'Netherlands second'.


In de video neemt oud-Normaal-gitarist Alan 'gaspiepe' Gascoigne, Trump u mee naar de Zwarte Cross en het klootschieten.
De 23-jarige Eibergse zette haar video van 3,5 minuut over 'The Achterhook' dinsdag aan het begin van de avond online. Binnen enkele uren verzamelde ze op Facebook tienduizenden views en honderden shares.

De video begint met een referentie aan de bijbel, waarin staat dat de drie wijzen uit het oosten komen. „And the Achterhook is in the east."
Er is een ode aan het klootschieten, een populaire sport in de Achterhoek. „Check out my kloot'n", zegt Gascoigne. Blaauw: „Eigenlijk wilde ik hem eerst 'Grab 'em by the kloot'n' laten zeggen, maar dat vond ik net wat te grof."

Daarnaast is er een grote rol voor de Zwarte Cross: 'the greatest festival in the world', Tante Rikie („She's our Beyoncé"), Normaal, Grolsch en Wim's Muziekkelder in Doetinchem.

De film sluit af met „You totally understand it's gonna be Achterhoek first, second and third. Echt waor!" En 'the best wishes: „Doe heanig aan, kiek uut en weerkomm'n."

Promovideo van de Achterhoek voor Donald J. Trump! from Heleen Blaauw on Vimeo.Algemene voorwaarden Snuffelmarkt - Beleidsregels Snuffelmarkt