Kring van kijk lochem

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van gemeente Lochem

14/2 | LOCHEM - 14 FEBRUARI 2017 Op 16 maart start in Lochem de cursus Politiek Actief. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.


Aanmelden is gratis en kan via www.lochem.nl Er is plaats voor maximaal 13 deelnemers.

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

Programma
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren, en krijgen ze een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

De cursus start op 13 maart en sluit af met een bezoek aan de raadsvergadering van 15 mei. Na afronding van de cursus bestaat de mogelijkheid om een (korte) stage te lopen bij een politieke partij of bij de gemeente.

1. Introductie en kennismaking
donderdagavond 16 maart , gemeente Berkelland
2. De gemeente
donderdagavond 23 maart , gemeente Lochem
3. De gemeenteraad
donderdagavond 30 maart , gemeente Lochem
4. Lobbyen bij de gemeente
donderdagavond 6 april, gemeente Berkelland
5. Debatteren
donderdagavond 20 april, gemeente Lochem
6. Raadsvergadering bijwonen
maandagavond 15 mei, gemeente Lochem

Tweede ronde
Dit is de tweede keer dat de gemeente Lochem deze cursus aan zijn inwoners aanbiedt: in het najaar deden al 6 mensen uit Lochem mee aan de cursus. Uit de evaluatie bleek toen dat de cursus werd gewaardeerd met een gemiddeld rapportcijfer 7,8.

Meer informatie
Lochem organiseert de cursus samen met de gemeente Berkelland. De cursus wordt verzorgd door: ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat.
Voor meer informatie kunt u e-mailen of bellen met de griffie van de gemeente Lochem via politiekactief@lochem.nl of (0573) 289210. Aanmelden kan via www.lochem.nl .

 Algemene voorwaarden Snuffelmarkt - Beleidsregels Snuffelmarkt