Kring van kijk lochem

Stichting Vrienden van de Lochemse Schouwburg - BIS

Stichting Vrienden van de Lochemse Schouwburg - BIS

Stiggoor 71
7241LD LOCHEM
0573-257321
info@schouwburglochem.nl
www.schouwburglochem.nl/index.php/id_pagina/30204/vrienden_van_de_schouwburg_lochem.html

Omschrijving:

Inl. mw I Berndsen

vriendenschouwburg.bmp

Vriend zijn van de Schouwburg Lochem past in een 150-jarige traditie. De Schouwburg Lochem dateert van 1910, maar in 1868 werd al een feestzaal gebouwd op de plek van de huidige schouwburg voor concerten en toneeluitvoeringen door leden van sociëteit De Eendracht. Toen in 1908 deze feestzaal afbrandde, werd besloten tot de bouw van een onafhankelijke, aparte concertzaal.

BIS, Stichting Vrienden van den Schouwburg Lochem, is in 1991 ontstaan uit grote bezorgdheid over het voortbestaan van de schouwburg. BIS zocht en zoekt daartoe vrienden en donateurs die de schouwbrug een warm hart toedragan en dat willen tonen door elk jaar een bedrag te doneren waarmee zij een substantiële bijdrage leveren aan de exploitatie van de schouwbrug. En dat blijft nodig, want een schouwburg in een kleine stad is geen vanzelfsprekendheid. BIS zet daarmee een traditie voort en daarin kunt ook ú participeren.

Vriend zijn heeft voordelen!
- Elk jaar een speciale Vriendenavond met een bijzonder programma en een hapje en drankje.
- Op de Vriendenavond ontvangt u als eerste het nieuwe jaarprogramma en kunt u als eerste kaarten bestellen.
- U wordt op de hoogte gehouden van de nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van de schouwburg en BIS.
BIS heeft al zo'n 800 donateurs, maar dat mogen er nog veel meer zijn.

Als u ook vindt dat de schouwburg kleur moet blijven geven aan het culturele leven in Lochem (ook voor scholen, verenigingen en andere niet-commerciele instellingen) en dus zeker niet mag verdwijnen, dan hopen wij dat u dit kenbaar maakt door donateur te worden. Dat kan als particulier en/of als bedrijf. Informeert u gerust bij de schouwburg. Wij hopen u snel als vriend te mogen begroeten.

Kijk voor meer informatie op onze website

 


Algemene voorwaarden Snuffelmarkt - Beleidsregels Snuffelmarkt